Μπορώ να αποκτήσω όμορφο χαμόγελο στην εφηβεία ?

Όλο και περισσότεροι έφηβοι αποκτούν ένα υπέροχο χαμόγελο με ορθοδοντική. Η αισθητική είναι ιδιαίτερα σημαντική σ’αυτές τις ηλικίες και το ωραίο χαμόγελο μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, ενισχύοντας σημαντικά την αυτοπεποίθηση!  Ακόμα και νέοι που ήταν παλιά αρνητικοί στην ορθοδοντική, θέλουν τώρα να το προσπαθήσουν γιατί συνειδητοποιούν πόσο θα τους ωφελήσει.
Η ορθοδοντική στην εφηβική ηλικία μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι στην ηλικία αυτή:
  • Πολλά από τα ορθοδοντικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε μικρά παιδιά δεν είναι πλέον αποτελεσματικά, οπότε επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας. Σκελετικά προβλήματα των γνάθων, ίσως είναι δύσκολο να διορθωθούν πλήρως,  όπως θα γινόταν σε μικρότερη ηλικία, μπορούν όμως στις περισσότερες περιπτώσεις να «καμουφλαριστούν» ικανοποιητικά και να έχουμε ένα πολύ ωραίο χαμόγελο
  • Πολλοί έφηβοι θέλουν να ισιώσουν τα δόντια τους όσο πιο διακριτικά, γι’ αυτό τους προσφέρουμε όλες τις εναλλακτικές αόρατης ορθοδοντικής που έχουν και οι ενήλικες: λευκά πορσελάνινα σιδεράκια ή μεταλλικά σιδεράκια με ειδική επίστρωση που φαίνονται λιγότερο, ενώ εξαιρετικά αισθητική λύση είναι οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign. Πρόκειται για διαφανή λεπτά ναρθηκάκια τόσο διακριτικά που πολλές φορές οι άλλοι γύρω μας δε καταλαβαίνουν ότι κάνουμε ορθοδοντική! Σημαντικό είναι ότι τα βγάζουμε για να φάμε, οπότε τρώμε τα πάντα χωρίς κανένα περιορισμό. Και αν θέλουμε τα αφαιρούμε για ένα πάρτυ!
  • Οι νέοι έχουν συνήθως φορτωμένο πρόγραμμα με αυξημένες μαθητικές ή φοιτητικές υποχρεώσεις, οπότε η θεραπεία πρέπει να είναι πρακτική, ευέλικτη και να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους
  • Επειδή αρκετοί έφηβοι παρουσιάζουν κάποιου βαθμού ουλίτιδα, είναι σημαντική η επιμελής στοματική υγιεινή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Το ιατρείο μας ενισχύει αυτή την προσπάθεια, εκπαιδεύοντας εξατομικευμένα τον κάθε ασθενή, παρέχοντας εξειδικευμένα προϊόντα για αποτελεσματικό καθαρισμό των δοντιών, και υπενθυμίζοντας διαρκώς τη σωστή πρακτική σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
Για να δείτε περιστατικά εφήβων που θεραπεύτηκαν ορθοδοντικά στο ιατρείο μας μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα «ΠΡΙΝ&ΜΕΤΑ – Έφηβοι»